Om oss


Følg oss på Facebook: @nedrelokka

Følg oss på Instagram: #nedrelokkaoslo

Historien om Løkka

Bydelen Grünerløkka har fått navnet etter myntmester Friedrich Grüner, som kjøpte Nedre Foss Mølle på slutten av 1600-tallet (kilde: wikipedia). Tomten og området var i Grüner-familiens besittelse til Thorvald Meyer kjøpte opp deler av området i 1861. På den tiden var bydelen et arbeiderklassestrøk med mye trebebyggelse.

Thorvald Meyer bidro med midler til å utbedre hovedveien gjennom Grünerløkka, gaten vi i dag kjenner som Thorvald Meyers gate som blant annet er adressen til Nedre Løkka. Bydelen ble ofte kalt "Ny York" på denne tiden, enten på grunn av Amerikafarere eller fordi gatene på Grünerløkka er rette og brede, og minner om gatenettet på Manhattan i New York.

Inspirasjon fra New York

Vi synes det er ganske passende at våre New York-inspirerte cocktails kan nytes nettopp i et område som minner om denne fantastiske storbyen. Da Nedre Løkka startet opp i 2016, var det med et mål å kombinere 1920-tallets amerikanske cocktailkultur med det myldrende utelivet i en av Oslos hippeste bydeler.

Vi har hentet inspirasjon fra New Yorks cocktailbarer og det historiske Løkka i utformingen av både konseptet, innredningen og lokalene. Lokalet er innredet med en god blanding av moderne og vintage interiør i et passe mørkt lokale, for å skape den rette stemningen til alle som vil ha et lunt sted å tilbringe kvelden. På veggene henger det flust av bilder med kule sitater, og i trappen har vi et stilig maleri av en moderne Thorvald Meyer som er malt av den dyktige maleren Kaj Dyrvold.

Cocktailbar med nye ideer

Utover normal bardrift leier vi også ut lokalene som møterom og selskapslokale. Innredningen og interiøret gjør lokalet til et lunt og innbydende møterom på dagtid. Langs hele langveggen har vi store vinduer fra gulv til tak som slipper inn mye dagslys, og vi har investert i projektor og lerret som kan brukes til møtevirksomhet, seminarer og minimesser.

Ta gjerne kontakt for å ta en titt på vårt møterom, eller hvis du har noen spørsmål rundt dette.

Aktiviteter til teambuilding & utdrikningslag

Vi tilbyr også cocktailkurs i våre lokaler. På cocktailkurset gir vi en introduksjon i drinkmiksing, og lærer deg å lage en god cocktail. Det blir også mulighet til å smake forskjellige sammensetninger.

Firmafest og bursdagsfeiring på Nedre løkka

Lokalene våre egner seg også godt til firmafest og private selskap, som for eksempel bursdagsfeiring eller andre markeringer. Vi har kapasitet til opptil 110 spisende gjester.

om-oss-cocktailbar-nedre-løkka.jpg
om-oss-cocktail-nedre-løkka.jpg
om-oss-møterom-nedre-løkka.jpg