NEDRE LØKKAs historie


Historien om Løkka

Bydelen Grünerløkka har fått navnet etter myntmester Friedrich Grüner, som kjøpte Nedre Foss Mølle på slutten av 1600-tallet (kilde: wikipedia). Tomten og området var i Grüner-familiens besittelse til Thorvald Meyer kjøpte opp deler av området i 1861. På den tiden var bydelen et arbeiderklassestrøk med mye trebebyggelse.

Thorvald Meyer bidro med midler til å utbedre hovedveien gjennom Grünerløkka, gaten vi i dag kjenner som Thorvald Meyers gate som blant annet er adressen til Nedre Løkka. Bydelen ble ofte kalt "Ny York" på denne tiden, enten på grunn av Amerikafarere eller fordi gatene på Grünerløkka er rette og brede, og minner om gatenettet på Manhattan i New York.

Inspirasjon fra New York

Vi synes det er ganske passende at våre New York-inspirerte cocktails kan nytes nettopp i et område som minner om denne fantastiske storbyen. Da Nedre Løkka startet opp i 2016, var det med et mål å kombinere 1920-tallets amerikanske cocktailkultur med det myldrende utelivet i en av Oslos hippeste bydeler.

Lokalet er innredet med en god blanding av moderne og vintage interiør i et passe mørkt lokale, for å skape den rette stemningen til alle som vil ha et lunt sted å tilbringe kvelden. På veggene henger det mange bilder med sitater, og i trappen har vi et stilig maleri av en moderne Thorvald Meyer som er malt av den dyktige maleren Kaj Dyrvold.

Cocktailbar med nye ideer

Ettersom vi baserer oss på å være en bar, oppdaget vi fort at vi sitter med et stort lokale som er stengt på dagtid. Vi satte oss ned og hadde en workshop for å finne nye bruksområder for lokalet når det ikke er bargjester her. Ettersom vi hadde denne workshopen i vår egen annen etasje, ble det klart for oss at vi har et enormt potensiale i å bruke lokalet som møterom!

Vi innså at innredningen og romløsningen vi hadde valgt passet perfekt som et koselig og innbydende møterom. Det høres kanskje litt merkelig ut å kombinere en cocktailbar med et møtelokale, men vi synes det fungerer overraskende bra. Langs hele langveggen har vi store vinduer fra gulv til tak som slipper inn mye dagslys, og vi har investert i projektor og lerret som kan brukes til møtevirksomhet, seminarer og minimesser.

Ta gjerne kontakt for å ta en titt på vårt lille møtesenter, eller hvis du har noen spørsmål rundt dette.

Aktiviteter til teambuilding & utdrikningslag

Vi tilbyr også cocktailkurs og vinsmaking i våre lokaler. På cocktailkurset gir vi en introduksjon i drinkmiksing, og lærer deg å lage en god cocktail. Det blir også mulighet til å smake forskjellige sammensetninger. Les mer om kurset. På vinsmakekurset får du en introduksjon i vinproduksjon generelt, og hva som er spesielt for fokusområdet for kurset. Les mer om vinsmaking på Nedre Løkka.

Firmafest og bursdagsfeiring på Nedre løkka

Lokalene våre egner seg også godt til firmafest og private selskap, som for eksempel bursdagsfeiring eller andre markeringer. Vi har kapasitet til opptil 110 spisende gjester. Klikk her for å lese mer om våre selskapslokaler.

Lokalet har en uformell og gjennomført stil med blant annet en hjerteformet sofa.

Lokalet har en uformell og gjennomført stil med blant annet en hjerteformet sofa.

Den dempede belysningen og bildene på veggen skaper en hjemmekoselig atmosfære.

Den dempede belysningen og bildene på veggen skaper en hjemmekoselig atmosfære.