Nå åpner Nedre løkka cocktailbar & lounge

Satser på bydelsbar i Grünerløkkas hovedgate

Oslo, 28. november 2016. På torsdag åpner Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge i Thorvald Meyers Gate 89, en bar som hedrer både bydelen Grünerløkka og de som bor der. Både konseptet, innredningen og lokalene er tilknyttet det forhistoriske Løkka, mens menyen er skreddersydd for bydelens befolkning.

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge spesialiserer seg, som navnet kanskje tilsier, på gode cocktails inspirert av både Grünerløkkas historie og cocktailens hjemby New York. Bydelen har plutselig fått et perfekt sted for å nyte en drink og senke skuldrene.

Den nye baren, som åpner dørene den 1. desember, har tatt New Yorks cocktailrenessanse og forent den med både nåtidens og forhistoriens Grünerløkka. Med beliggenhet blant flere kjente spisesteder, ønsker eierne å komplementere cocktailmenyen med de beste kulinariske opplevelsene Grünerløkka har å by på.

— Vi tror at de samme menneskene som verdsetter god mat også verdsetter en god cocktail. På Grünerløkka kryr det av gode spisesteder, derfor har vi skreddersydd cocktail-menyen slik at den komplementerer de beste smakene området har å by på, forteller eier Kim Søyland, som sammen med Jama Awaleh står bak den nye cocktailbaren.

Gründere kan teste pop-up-kjøkken

Den kulinariske innovasjonen på Grünerløkka har opplevd en skikkelig boost de siste tiårene. Det vil Nedre Løkka nå ta del i ved å invitere dyktige, innovative og kreative kokker, gründere og nye aktører til å servere mat fra deres pop-up kjøkken.

— Vi ønsker å gi unge, norske gründere og etablerte, utenlandske aktører muligheten til å eksperimentere med ulike, nye matkonsepter fra vårt pop-up-kjøkken. Lokalene har et komplett kjøkken, så mulighetene er mange både med tanke på ulike typer konsepter og menyer. Dette vil også være en spennende vri for våre gjester, som får muligheten til å prøve en meny som stadig er i endring gjennom ulike gjesteopptredener på kjøkkenet, forteller Jama Awaleh.

Norsk-amerikanske cocktails

Eierne har tatt et dypdykk i historiebøkene, og kan blant annet fortelle at bydelen Grünerløkka tidligere har gått under navnet Ny York. Dette hevdes å stamme fra den amerikanskinspirerte farten i utbyggingen, mens andre mener det skyldes at gatenettet på Grünerløkka ligner på de rettvinklede og brede gatene på Manhattan i New York.

Plasseringen i Grünerløkkas hovedgate og den solide forankringen i områdets historie er ingen tilfeldighet. Både Ny York og nåtidens New York har lagt grunnlaget for barens cocktail-meny, og mange av drinkene er basert på noe urnorsk – med en amerikansk twist.

For å lage en spennende cocktailmeny, har vi blant annet eksperimentert med drinker basert på akevitt. Det tradisjonsrike brennevinet nytes normalt sett alene, men den gjør seg også godt i fusjon med andre ingredienser sier barsjef Andreas Gullbrandsson

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge åpner 1. desember, og vil holde åpent fra 15.00 til 03.00 de fleste dager.

 

Om Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge ligger i Thorvald Meyers Gate 89, i de gamle Escalon-lokalene, og vil holde åpent hele uka, de fleste dager fra kl. 15.00 til 03.00. I motsetning til de fleste andre barer i Oslo, gir Nedre Løkka Cocktailbar muligheten for gruppe-reservasjoner av bord. I andre etasje er det også lagt tilrette for å ha lukket selskap med egen selskapsmeny. Bakgården og takterrassen kan også bookes for private selskap. Takterrassen er en av de eneste på Grünerløkka, og denne vil åpnes for andre gjester på utvalgte dager over sommeren. 
For gruppe reservasjon, kontakt post@nedrelokka.no.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristin Estil Jacobsen på kj@pr-o.no, eller tlf. 91 71 98 54

Kim S